Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.04.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.04.2024. godine

148
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u naselju Ciljuge. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u ulici Oslobođenja.

Evidentirana su i dva krivična djela teška krađa. Na Površinskom kopu Višća otuđen je visokonaponski kabel, a u Šerićima izvršena je provala u porodičnu kuću.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i 15 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći nisu imali intervencija.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 109 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK:

Prema informacijama sa kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a u Bosni i Hercegovini se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

U toku je zamjena rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, zbog čega se svakog radnog dana od 8 do 15 sati saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje