Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 20.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 20.03.2023. godine

437
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila na magistralnom putu M-18, kod skretanja za Bare. Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jednu osobu zadržali su na liječenju, dok su drugom povrijeđenom licu konstatovali lakše tjelesne povrede.

Zabilježeno je i šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 199 zdravstvenih usluga građanima dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je otežano zbog izvođenja radova u ulici 25. novembar, dok je na području prigradskih naselja kao i Dubrava uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, tri djevojčice i pet dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po pretežno suhom kolovozu. Apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Držite odstojanje između vozila i obavezno vežite pojas. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. Bicikliste i motocikliste mole da koriste zaštitnu opremu.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje