Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.02.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.02.2024. godine

245
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na regionalnom putu R-455A, u naselju Lukavica Donja, gdje je vozač putničkog motornog vozila izgubio kontrolu nad istim, a potom udario u zaštitnu ogradu pored puta.

Zabilježeno je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 123 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je 10 beba, šest dječaka i četiri djevojčice.

BIHAMK:

Prema informacijama sa kojima raspolaže informativni centar bosanskohercegovačkog auto-moto kluba, širom naše domovine saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz Bihamka upozoravaju na učestale odrone. Apeluju na vozače da brzinu vozila prilagode uslovima na putu, uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

Radovi se izvode i na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići, a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje