Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.03.2023. godine

202
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Đurđevik.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa koje se dogodilo u naselju Đurđevik, gdje je iz porodičnog dvorišta otuđena živina.

Evidentirano  je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je dvije intervencije.

Požar su gasili jučer u 10:40h u naselju Kuljan gdje je gorjelo nisko rastinje.

Jučer u 22:57h imali su i intervenciju u mjesnoj zajednici Šerići gdje je gorio dimnjak na stambenom objektu. Požar je brzo lokalizovan te ugašen bez veće materijalne štete na stambenom objektu.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 111 zdravstvenih usluga građanima, a medicinari i ljekari su imali pet terenskih izlazaka.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, šest djevojčica i četiri dječaka.

BIHAMK:

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je kolovoz pretežno suh, a promet vozila pojačan u gradskim centrima. Vozačima savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Jablanica-Mostar  te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje