Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.04.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.04.2024. godine

127
0
Podijeli

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 162 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer u 22:30 sati gasili su požar na dimnjaku porodične kuće u naselju Đurđevik. Brzom intervencijom pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice prvo su lokalizirali požar, a potom ga i u potpunosti ugasili bez veće materijalne štete na stambenom objektu.

JP „VODOVOD I KANALIZACIJE“:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno, informacija je iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođene su tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravaju na smanjenju vidljivost, zbog magle.

Iz Bihamk-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, a mole i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje