Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.01.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.01.2024. godine

172
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Živinice nisu se izjasnili o stepenu povreda lica kojeg je kao pješaka udarilo putničko motorno vozilo u ulici Oslobođenja.

Evidentirano je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 96 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je otežano zbog kvara u naselju Gostelja.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po vlažnom kolovozu. Poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Iz Bihamka savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Magla, mjestimično veoma gusta, u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas i Spreču.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići. Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje