Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 25.03.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 25.03.2024. godine

269
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela, teška krađa u Donjoj Višći i na Površinskom kopu Dubrave.

U Donjoj Višći izvršena je provala u pomoćni objekat, a na Površinskom kopu Dubrave otuđeno je gorivo iz radne mašine.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na lokalnom putu u naselju Tupkovići. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 154 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest beba, tri dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se u našoj domovini vozi po vlažnom ili suhom kolovozu.

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Mole i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

U toku su radovi na ulazu u Neum na dionici puta Stolac-Neum, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu kroz Dubrovačku ulicu.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Žepče-Zenica, Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje