Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.01.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.01.2024. godine

246
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu oštećenje tuđe stvari na magistralnom putu M-18.

Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica i nepostupanjem po naredbi ovlaštene službene osobe u ulici Alije Izetbegovića.

Evidentirano je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 114 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali jedan terenski izlazak.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je otežano.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se poledica može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Magla, u jutarnjim satima, smanjuje vidljivost u većem dijelu naše zemlje.

Iz Bihamka na svim putnim pravcima savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići. Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje