Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.12.2022. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.12.2022. godine

83
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli saopćili su da su kod dvije osobe konstatovane teške tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1, u mjestu Dubrave Donje, gdje je putničko motorno vozilo sletilo sa kolovoza.

Zabilježena su i dva krivična djela, provala u porodičnu kuću.

Prva prijava evidentirana je u Živinicama u ulici Zlatnih ljiljana, gdje je iz stambenog objekta otuđena određena novčana svota i nakit. Druga provala dogodila se u ulici Bosanska gdje je prema izjavi vlasnika kuće otuđena veća količina zlatnog nakita.

Zabilježeno je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružilo je 211 zdravstvenih usluga građanima dok su medicinari i ljekari tri puta izlazili na teren.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su tri bebe, dva dječaka i jedna djevojčica.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama zrak na području grada Živinice jutros u 9:00 sati bio je nezdrav.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da je kolovoz pretežno suh i mjestimično vlažan, a pažnju skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog vjerskog praznika katoličkog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje