Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.12.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.12.2023. godine

282
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su četiri saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede, dok se za drugu osobu nisu izjasnili o stepenu povreda nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na lokalnom putu u naselju Gračanica, gdje je vozač putničkog motornog vozila izgubio kontrolu nad istim te sletio sa kolovoza i udario u stablo pored puta. Putničko motorno vozilo je u potpunosti izgorjelo.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Oslobođenja, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Povrijeđenih također, nije bilo u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na platou benzinske pumpe na Malinama kao i na regionalnom putu R-455A u naselju Šerići.

Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u alkoholisanom stanju i nepostupanjem po naredbi ovlaštenog službenog lica u naselju Tupkovići. Navedeno lice lišeno je slobode te zadržano u prostorijama Policijske stanice Živinice do otrežnjenja.

Evidentirano je i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 152 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali pet terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je dvije intervencije. Prva je bila jučer u 17:05 sati kada su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice zaprimili dojavu da u mjesnoj zajednici Gračanica pored puta gori putničko motorno vozilo. Međutim, kako se radilo o otvorenom plamenu na vozilu do dolaska vatrogasaca našeg grada putničko motorno vozilo je u potpunosti izgorjelo. Vatrogasci našeg grada po dolasku na mjesto nesreće poduzeli su nepohodne mjere i radnje kako bi ovlaštena službena lica mogla započeti uviđaj.

Druga prijava bila je u 21:40 sati, a radilo se o dojavi koja je glasila da u naselju Maline gore dva stambena objekta. Međutim, po dolasku na mjesto gdje su trebali intervenisati Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice uvidjeli su da se radi o lažnoj prijavi po kojoj će u narednom vremenskom periodu djelovati Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

BIHAMK:

Danas se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, po suhom ili vlažnom kolovozu.

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog aktuelnih radova iz Bihamka izdvajaju puteve: Jablanica – Mostar, Čevljanovići – Nišići i Ključ – Sanski Most. Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Za večeras je najavljen početak radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla – Kalesija. Radovi će se izvoditi u noćnim satima od 23:00 do 05:00 sati, a za to vrijeme vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje