Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 27.12.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 27.12.2023. godine

259
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na parking prostoru u ulici 25. novembar. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su četiri putnička motorna vozila.

U sudaru dva putnička motorna vozila na parking prostoru u Partizanskoj ulici nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu imovinski delikt, provala u porodičnu kuću u ulici Stara pruga.

Evidentirano je i 17 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 164 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali sedam terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da je kolovoz suh i mjestimično vlažan, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost, mjestimično na manje od 50 metara.

Savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

Zbog aktuelnih radova iz Bihamka izdvajaju puteve: Jablanica – Mostar, Čevljanovići – Nišići i Ključ – Sanski Most. Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla -Kalesija izvode se u noćnim satima od 23:00 do 05:00 sati, a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje