Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 28.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 28.03.2023. godine

404
0
Podijeli

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 101 zdravstvenu uslugu građanima, dok su medicinari i ljekari imali jedan terenski izlazak.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno, informacija je iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima, upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu Semizovac – Olovo dionici Čevljanovići – Nišići, zbog čega vozila od 08:00 do 17:00 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Jablanica – Mostar te na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje