Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 28.12.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 28.12.2023. godine

289
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u naselju Dubrave Donje, gdje je vozač teretnog motornog vozila uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad vozilom te udario u zaštitinu ogradu pored puta.

Povrijeđenih također, nije bilo ni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Podgajevi gdje je vozač putničkog motornog vozila izgubio kontrolu nad istim te udario u ogradu privatnog vlasništva.

Evidentirano je i 15 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 176 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer u 19:10 sati gasili su požar na trafostanici u gradu Živinice.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je pet beba, tri dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Prema informaciji iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba prohodnost puteva u Bosni i Hercegovini je dobra i saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu.

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktuelnih radova iz Bihamka izdvajaju puteve: Jablanica – Mostar, Čevljanovići – Nišići i Ključ – Sanski Most. Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla -Kalesija izvode se u noćnim satima od 23:00 do 05:00 sati, a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje