Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 29.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 29.03.2023. godine

415
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Tri osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila, a koja se dogodila na Sprečkom pravcu u Dubravama Donjim. Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jednom licu konstatovali su teške tjelesne povrede, dok su preostalim povrijeđenim konstatovane lakše tjelesne povrede.

Zabilježeno je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 108 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je devet beba, šest djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Na dionicama preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niskih jutarnjih temperatura, moguća je poledica.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu Semizovac – Olovo dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 08:00 do 17:00 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Jablanica – Mostar te na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje