Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 29.12.2022. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 29.12.2022. godine

439
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela teška krađa.

U Dubravama Donjim prijavljena je krađa sijena, dok je na Strašnju evidentirano krivično djelo provala u porodičnu kuću.

Zabilježene su i dvije saobraćajne nezgode.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon sudara dva putnička motorna vozila na magistralnom putu M-18 u naselju Đurđevik.

U Topličkoj ulici putničko motorno vozilo udarilo je pješaka i dijete koje se nalazilo u dječijim kolicima. Jedna osoba nakon ove saobraćajne nezgode zadržana je na liječenju na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli.

Zabilježeno je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 144 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari dva puta izlazili na teren.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE” ŽIVINICE:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 13 beba, sedam dječaka i šest djevojčica.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama zrak na području našeg grada jutros u 8:00 bio je nezdrav za osjetljive grupe građana.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u naselju Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje