Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 30.01.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 30.01.2024. godine

219
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu krađa u Dubravama Donjim.

Zabilježena je i jedna saobraćajna nezgoda. Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Partizanskoj ulici gdje je putničko motorno vozilo udarilo u rampu pored pružnog prelaza.

Evidentirano je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 97 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju veoma opreznu vožnju, znatno smanjenom brzinom zbog magle koja u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u većem dijelu naše zemlje.

Zbog niskih temperatura poledica je u jutarnjim satima moguća na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Iz Bihamka podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su radovi na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići. Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje