Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 31.01.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 31.01.2024. godine

432
0
Podijeli

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 109 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer u 12:20 sati gasili su požar na dimnjaku porodične kuće u naselju Lukavica Donja. Požar je na vrijeme lokaliziran, a potom i u potpunosti ugašen bez veće materijalne štete na stambenom objektu.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno, informacija je iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. U jutarnjim satima, zbog niske temperature, na svim vlažnim lokalitetima moguća je poledica.

Apeluju na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Iz Bihamk-a napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići, a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje