Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 02.06.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 02.06.2021.

180
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela teška krađa. U Dubravama Donjim na površinskom kopu Dubrave otuđeno je elektro kablo. U zlatarskoj radnji u Živinicama evidentirana je krađa zlatne ogrlice.
Zabilježeno je i 15 prijava građana iz oblasti ostali događaji.
Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 80 zdravstvenih usluga građanima te su imali tri terenska izlaska.
Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, pet dječaka i jedna djevojčica.
Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ vodosnabdijevanje na području Gornjih i Donjih Dubrava te grada i prigradskih naselja u proteklom danu i noći bilo je uredno.
Iz Bihamka obavještavaju vozače da se na putevima u BiH saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravaju i na učestale odrone.
Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici puta Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje