Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 05.07.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 05.07.2021.

49
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

U sudaru tri putnička motorna vozila na regionalnom putu R-469 u naselju Višća Donja povrijeđene su tri osobe od kojih je jedna osoba zadržana na liječenju na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla.

Evidentirano je i jedno narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem jednog lica u naselju Đurđevik Stari.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju u 21:40 u naselju Višća Donja gdje su nakon sudara tri putnička motorna vozila oslobodili jedno lice iz vozila.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 138 zdravstvenih usluga građanima te su imali devet terenskih izlazaka.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Prema informciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je otežano.

Iz Bihamka vozače upozoravaju na mokar kolovoz, kao i smanjenu vidljivost, zbog magle i niske oblačnosti. Savjetuju da držite odstojanje između vozila i izbjegavate rizična preticanja.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se  od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje