Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 07.10.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 07.10.2021.

306
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području grada Živinice evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobaraćajne nezgode koja se dogodila u Živinicama Gornjim gdje je putničko motorno vozilo udarilo pješaka.

U sudaru dva putnička motorna vozila u naselju Ciljuge, ulica Stara pruga, nije bilo povrijeđenih osoba, a na vozilima je evidentirana manja materijalna šteta.

Materijalna šteta bez povrijeđenih osoba posljedica je i saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila u Prvoj ulici na parking prostoru tržnog centra Bingo.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 81 zdravstvenu uslugu građanima te su imali dva terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

Vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno informacija je koju smo dobili iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno saobraćanje na većini puteva u BIH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

U tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica zbog sanacionih radova tokom dana saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima u vremenu od 23:00 do 04:30 sati, saobraćaj je u tunelu obustavljen.

Na autoputuA-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje