Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 09.01.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi za 09.01.2024. godine

214
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli za dvije osobe konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Strašanj. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Jednoj osobi ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli kontstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Modračkoj ulici gdje je vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad istim te sletio sa kolovoza.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu krađa, koja se dogodila u ulici Oslobođenja gdje je otuđeno putničko motorno vozilo, Audi A6.

Evidentirano je i šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 124 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali pet terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nisu imali intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica.

BIHAMK:

Prema informaciji iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba u našoj domovini saobraća po mjestimično mokrom kolovozu, a zbog niske temperature moguća je i poledica. Poledica je posebno izražena na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, a ponegdje može biti i zaostalog snijega na kolovozu.

Upozoravaju i na mjestimično jak vjetar, kao i na učestale odrone.

Iz Bihamka mole vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje