Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 09.04.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 09.04.2021.

269
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.
Jedna osoba smrtno je stradala u sudaru pružnog i putničkog motornog vozila na pružnom prelazu u naselju Maline.
Povrijeđenih osoba nije bilo u slijetanju motornog vozila sa kolovoza na regionalnom putu R-469 u ulici Dubravska.
Zabilježena su i četiri narušavanja javnog reda i mira. U naseljenom području Litve tri osobe, u Živinicama dvije dok je u Bašigovcima evidentirana jedna osoba koja nije postupila po naredbi nadležnih organa kojom se propisuju mjere zaštite građana od zaraze u Tuzlanskog kantona.
Zabilježeno je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinca imala je jednu tehničku intervenciju na naselju Maline nakon sudara pružnog i motornog vozila.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružili su 72 zdravstvene usluge te su imali četiri terenska izlaska.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, šest dječaka i tri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice bilo je uredno.

Iz Bihamka vozače obavještavaju da je kolovoz mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura u jutarnjim satima upozoravaju na moguću poledicu. Posebno izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.
Vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.
Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom,uz regulaciju semaforima. Od 23:00 do 04:30 sati, saobraćaj se kroz tunel obustavlja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje