Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 10.03.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 10.03.2021.

160
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu. Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon sudara dva putnička motorna vozila na regionalnom putu R-455A u Partizanskoj ulici. Na vozilima je nastupila manja materijalna šteta. Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jednica imala je jednu intervenciju. U ulici Prvog marta gorjela je manja površina niskog rastinja. Brzom intervencijom požar je lokalizovan te ugašen.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pregledali su 72 osobe te su imali šest terenskih izlazaka.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 10 beba, šest dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Donjih i Gornjih Dubrava bilo je otežano zbog kvara na vodovodnoj mreži. Vodosnabdijevanje na području Grada i prigradskih naselja bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se saobraća po mokrom kolovozu te  upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja i savjetuju oprezniju vožnju. Napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Živinice – Banovići moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje