Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 15.10.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 15.10.2021.

337
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u Prvoj ulici.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo u mjesnoj zajednici Bašigovci, a radi se o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Evidentirane su i dvije saobraćajne nezgode.

Jedna osoba je povrijeđena u sudaru putničkog motornog vozila i radne mašine na lokalom putu u Dubravama Gornjim.

Dežurni ljekar na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla jednoj osobi konstatovao je lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode na regionalnom putu R-469 u Dubravama Donjim u kojoj su učestvovali pješak i putničko motorno vozilo.

Zabilježeno je i deset prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 95 zdravstvenih usluga građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je promet vozila pojačan. Vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje