Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 16.01.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi za 16.01.2023. godine

550
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo u naselju Živinice Gornje gdje je jedan član porodice izvršio porodično nasilje nad ostalim članovima.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 227 zdravstvenih usluga građanima dok su medicinari i ljekari šest puta izlazili na teren.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu intervenciju u naselju Gornje Živinice gdje je gorio dimnjak na porodičnoj kući. Požar je brzo lokalizovan te ugašen, a na stambenom objektu nije bilo dodatne materijalne štete.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE” ŽIVINICE:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je otežano.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Na području zapadne Bosne upozoravaju na jake udare vjetra. Skreću pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Meteorolozi su za period od utorka do petka najavili intezivnu kišu, bujice, te jak vjetar u istočnim krajevima naše zemlje pa vozače, koji namjeravaju putovati u to područje, iz Bihamka mole da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i uslovima puta.

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u mjestu Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje