Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 18.01.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi za 18.01.2023. godine

543
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice na putevima našeg grada u proteklom danu i noći zabilježili su tri saobraćajne nezgode.

Prva se dogodila u Prvoj ulici gdje je vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom te sletio sa kolovoza.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila na raskrsnici Rudarske ulice sa magistralnim putem M-18.

Pješak je zadobio teže tjelesne povrede konstatovane na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli nakon što ga je udarilo putničko motorno vozilo na magistralnom putu M-17.1 u Dubravama Donjim.

Zabilježeno je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 132 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je otežano.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da je zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice-Stupari u mjestu Đurđevik moguće otežano saobraćanje.

Također, informišu da je širom Bosne i Hercegovine kolovoz pretežno mokar, te upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje