Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 19.08.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 19.08.2021.

77
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem jednog lica u ugostiteljskom objektu u Živinicama.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo teška krađa u mjesnoj zajednici Podgajevi gdje je evidentirana provala u porodičnu kuću i otuđenje putničkog motornog vozila.

Zabilježeno je i 16 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju u ulici Stara pruga gdje je gorjelo nisko rastinje. Brzom intervencijom požar je lokalizovan te ugašen.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 135 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 12 beba, devet djevojčica i tri dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Donjih i Gornjih Dubrava u proteklom danu i noći bilo je otežano uz redukcije.

Vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja je uredno uz redukciju od 21:30 do 06:00.

Iz Bihamka pozivaju vozače da budu maksimalno oprezni i da držite odstojanje između vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na putu Srebrenik – Orašje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje