Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 21.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi za 21.03.2023. godine

428
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira, jednog lica, naročito drskim ponašanjem i nepostupanjem po naredbi ovlaštenog službenog lica u Lukavici Gornjoj.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu, teška krađa, koje se dogodilo na površinskom kopu Dubrave gdje je otuđeno elektro-kablo.

Evidentirano je i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu intervenciju jučer u 17:17h, u naselju Brnjica, gdje je gorjelo nisko rastinje.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 147 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Skreću pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog učestalih odrona izdvajaju put: Živinice-Kladanj-Olovo

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Vozače savjetuju da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje