Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 22.03.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 22.03.2021.

139
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa u provali u porodičnu kuću u naselju Krivača. Zabilježeno je i šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinca imala je jednu tehničku intervenciju u naselju Ciljuge gdje je na porodičnoj kući gorio dimnjak. Brzom intervencijom požar je lokalizovan te ugašen.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pregledali su 100 pacijenata te su imali šest terenskih intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacije” Živinice vodosnabdijevanje na području Donjih i Gornjih Dubrava te grada i prigradskih naselja u proteklom danu kao i danima vikenda bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je kolovoz mokar i mjestimično klizav. Vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Skreću pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz.
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici puta (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje