Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 23.09.2021. godine

Izvještaj dežurnih službi za 23.09.2021. godine

251
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekar na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla jednoj osobi konstatovao je teške tjelesne povrede te je ista osoba zadržana na daljem liječenju nakon saobraćajne nezgode na Malinama u kojoj su učestvovali biciklista i teretno motorno vozilo.

U saobraćajnoj nezgodi na regionalnom putu R-455A u Modračkoj ulici biciklista je također zadobio teške tjelesne povrede konstatovane na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla nakon sudara sa putničkim motornim vozilom.

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi na lokalnom putu u naselju Lukavica Gornja nakon slijetanja putničkog motornog vozila sa kolovoza.

Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem jednog lica koje nije postupalo po naredbama ovlaštenog službenog lica u ulici 25. novembar.

Evidentirano je i jedno krivično djelo teška krađa, provala u porodičnu kuću u naselju Vrnajevići Donji.

Zabilježeno je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 92 zdravstvene usluge građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla u proteklom danu i noći rođena su tri dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada  je otežano uz redukciju od 22:00 do 05:30.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22:00 do 06:00 i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje