Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 25.10.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 25.10.2021.

247
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u slijetanju putničkog motornog vozila sa kolovoza na lokalnom putu u naselju Šišići.

U saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu M-18 u mjesnoj zajednici Podgajevi učestvovala su dva putnička motorna vozila, a posljedica navedene nezgode je manja materijalna šteta bez povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem i fizičkim napadom jednom lica u ulici Omladinskih radnih brigada.

Evidentirano je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružilo je 140 zdravstvenih usluga građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava u protekla tri dana bilo je uredno, dok je na području grada snabdijevanje vodom uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka upozoravaju vozače da je kolovoz u višim predjelima Bosne mokar i mjestimično klizav. Također, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove skreću pažnju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), tokom noći saobraćat će se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Iz Bihamka podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01. novembra.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje