Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 26.05.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 26.05.2021.

145
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Jedna osoba je povrijeđena u sudaru motocikla i putničkog motornog vozila na magistralnom putu M-18 u naselju Đurđevik.

Vozač putničkog motornog vozila u ulici Alije Izetbegovića zbog neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad vozilom te je udario u stub ulične rasvjete. U ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 78 zdravstvenih usluga građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jednica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, šest dječaka i tri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u BIH. Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privemenom saobraćajnom signalizacijom. Povećan je broj biciklista i motocilista, pa sve učesnike u saobraćaju mole da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje