Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 27.02.2023.godine

Izvještaj dežurnih službi za 27.02.2023.godine

367
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na ulicama našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putevima vozač putničkog motornog vozila izgubio je kontrolu nad vozilom te udario u reklamu benzinske pumpe. Saobraćajna nezgoda dogodila se na magistralnom putu M-18, u naselju Đurđevik, a povrijeđenih u ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo.

Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teže tjelesne povrede te su je zadržali na liječenju nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A, u naselju Ciljuge, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. U ovoj saobraćajnoj nezgodi jedna osoba zadobila je i lakše tjelesne povrede koje su konstatovali ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Zabilježeno je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi javne zdravstvene ustanove Doma zdravlja Živinice pružili su 137 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli rođene su tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

BIHAMK:

Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na svim dionicama preko planinskih prevoja, a iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba izdvajaju puteve:  Olovo- Kladanj u mjestu Karaula, Srednje-Olovo u mjestu Nišići i Tuzla-Bijeljina u mjestu Banj Brdo.  Na dionicama preko prevoja neophodno je korištenje lanaca za teretna vozila. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji formira sniježne nanose.  Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, te jak vjetar, znatno otežavaju njihov rad.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Apeluju na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima na putu, uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje