Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 27.12.2022. godine

Izvještaj dežurnih službi za 27.12.2022. godine

372
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A, u mjestu Suha,  a u kojoj su učestvovali putničko i teretno motorno vozilo.

Zabilježena su i dva krivična djela. Krivično djelo teška krađa evidentirano je na površinskom kopu u Dubravama. Drugo krivično djelo, provala u porodičnu kuću, zabilježeno je na Malinama.

Evidentirano je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 164 zdravstvene usluge građanima, a medicinari i ljekari su četiri puta izlazili na teren.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno informacija je iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama zrak na području našeg grada jutros u 8:00 bio je nezdrav za osjetljive grupe građana.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom uz regulaciju semaforima.

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u naselju Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje