Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 28.04.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 28.04.2021.

135
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu. U sudaru putničkog i teretnog motornog vozila na magistralnom putu M-18 u naselju Strašanj nije bilo povrijeđenih osoba, a na vozilima je nastupila manja materijalna šteta.
Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira jednog lica drskim ponašanjem u ulici Alije Izetbegovića.
Evidentirano je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju. U mjesnoj zajednici Kovači gasili su požar na automobilu.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružili su 55 zdravstvenih usluga te su imali pet terenskih izlazaka.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja bilo je uredno dok je snabdijevanje vodom na području Donjih i Gornjih Dubrava otežano.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se u većem dijelu BiH saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.
Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje