Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 28.10.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 28.10.2021.

329
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u ulici Alije Izetbegovića.

Zabilježeno je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći pregledalo je 102 osobe te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, tri dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno, dok je na području grada snabdijevanje vodom uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Mole sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz Bihamka podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje