Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 31.10.2022. godine

Izvještaj dežurnih službi za 31.10.2022. godine

302
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su jedno krivično djelo, četiri saobraćajne nezgode i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Krivično djelo, ubistvo, evidentirano je u ulici Stara pruga. Radi se o ženi 1931. godište, a bez znakova života pronađena je u svom domu. S obzirom da su istražne radnje još uvijek u toku, više informacija bi trebalo biti poznato danas.

Prva saobraćajna nezgoda zabilježena je na regionalnom putu R-455A, u naselju Šerići. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi povrijeđena je jedna osoba nakon sudara dva putnička motorna vozila.

Povrijeđenih osoba nije bilo nakon što je vozač putničkog motornog vozila udario u rampu na parkingu u Dubravama Gornjim.

Četiri osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila, a koja se dogodila na regionalnom putu R-455A u Modračkoj ulici.

Još jedna saobraćajna nezgoda zabilježena je u Modračkoj ulici gdje je putničko motorno vozilo sletilo sa kolovoza te udarilo u ogradu privatnog vlasništva. Vozač putničkog motornog vozila zatražio je medicinsku pomoć te su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica evidentirano je u Višći.

Zabilježeno je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 162 zdravstvene usluge građanima, te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je otežano.

U proteklom danu i noći u porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je pet beba, četiri dječaka i jedna djevojčica.

Iz Bihamka vozače upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

U povodu vjerskog praznika Svi Sveti i Dušni Dan, večeras od ponoći do sutra (01.11.) do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje