Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi

Izvještaj dežurnih službi

243
0
Podijeli

POLICIJA- Službenici Policijske stanice Živinice u toku proteklog dana i noći zabilježili su deset slučajeva iz oblasti ostalih događaja. Narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice jednom su intervenisali u naseljenom mjestu Priluk, na porodičnoj kući gorjelo je brojilo električne energije, dok su vatrogasci izašli na mjesto događaja, vlasnik je ugasio požar aparatom za gašenje.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja pregledano je 115 pacijenata.

JPVIK- Vodosnabdjevanje se odvija prema ustaljenom režimu redukcije prvog stepena.

PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

BIHAMK- Zbog zapaljenog vozila na dionici regionalnog puta R-469 Živinice- Kalesija (u mjestu Vukovije) , do završetka policijskog uviđaja jutros se saobraćalo  jednom trakom- naizmjenično.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj, Stolac-Neum i Jajce-Jezero.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje