Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi,01.04.2022.

Izvještaj dežurnih službi,01.04.2022.

409
0
Podijeli

Dvije osobe zadobile su teške tjelesne povrede i zadržane su na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla a za dvije osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Epilog je ovo dvije saobraćajne nesreće koje su se jučer dogodile na putevima na području grada Živinice.

Naime, na lokalnom putu u Bašigovcima motociklista je pao sa motocikla i zadobio teške tjelesne povrede potvrđene u UKC-u Tuzla gdje je povrijeđeni ostao na liječenju.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se na regionalnom putu R 455 A u mjestu Bašigovci- Panja u kojoj su učestvovali  teretno motorno vozilo i putničko motorno vozilo. Tom prilikom tri osobe su povrijeđene. Jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede i ostala je na liječenju dok  o stepenu povreda za dvije osobe ljekari se nisu izjasnili.

Na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

U Policijskoj stanici Živinice zabilježeno je i 11 prijava iz oblasti Ostali događaji.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice tokom jučerašnjeg dana i noći imali su četiri intervencije.

Tehničku intervenciju imali su na raščišćavanju terena nakon saobraćajne nesreće u Ciljagama te tri intervencije na gašenju požara.

Na dijelu prostora Gradskog groblja gorilo je nisko rastinje kao i na području mjesne zajednice Svojat gdje se požar proširio i na šumu.

U Naseocima je gorila  divlja deponija smeća i požar se proširio na obližnju šumu. Brzom intervencijom vatrogasaca svi ovi požari su ugašeni.

U Službi hitne pomoći  JZU Dom zdravlja Živinice tokom jučerašnjeg dana i noći dežurni ljekari i medicinari pregledali su 105 osoba i pet/5/puta su izlazili na teren.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

Prema  informaciji iz JP VIK vodosnabdijevanje je bilo uredno.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Pojačan je promet vozila u blizini gradskih centara. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Posjedovanje obavezne zimske opreme za motorna vozila od danas, 01. aprila 2022. nije obavezno.

S.A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje