Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi,10.9.’19.

Izvještaj dežurnih službi,10.9.’19.

233
0
Podijeli

Jučer u 13,00 sati, na lokalnom putu u mjestu Zlaća, grad Živinice, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je N.B., rođen 1983.godine iz Živinica upravljajući teretno motorno vozilo  „Mercedes“ sletio sa puta. U ovoj saobraćajnoj nesreći  smrtno je stradao suvozač u navedenom  vozilu N.S. rođen 1977.godine iz Živinica, čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar Službe hitne pomoći  Doma zdravlja Banovići, dok je drugi suvozač N.S. rođen 2000.godine iz Živinica zadobio povrede o čijem se stepenu ljekar u UKC-u Tuzla nije izjasnio. O saobraćajnoj nesreći je obaviješten dežurni kantonalni tužilac. Potrebne mjere poduzeli su policijski službenici Policijske uprave  Živinice, navodi se u informaciji Policijske stanice Živinice i  Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prema informaciji Policijkse stanice Živinice u ulici Živiničkih brigada dogodilo se krivično djelo otuđenjem tuđe stvari. Ostalih događaja bilo je šest.

U Službi hitne pomoći JZU Dom zdravlja Živinice dežurni ljekari i medecinari pregledali su 133 pacijenta te tri puta po pozivu izlazili na teren.

U Porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Iz JP VIK Živinice obavijestili su nas da se tokom jučerašnjeg dana i noći vodosnabdijevanje odvijalo uz redukciju u noćnim satima.

Pripadnici Vatrogasne jedinice grada Živinice nisu imali intervencija.

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje