Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi,20.3.2020.

Izvještaj dežurnih službi,20.3.2020.

115
0
Podijeli

Jedno lice povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu R 469 u mjestu Dubrave Donje. U nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila na kojima je pričinjena materijalna šteta.

U Policijskoj stanici Živinice registrovano je i 12 prijava građana iz oblasti Ostali događaji.

Tokom jučerašnjeg dana pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice imali su četiri intervencije.

Ugasili su požare niskog rastinja u mjesnim zajednicama Šišići, Stari Đurđevik,naselju Markelići u Donjim Dubravama i u blizini mezarja i džamije u Gornjim Živinicama.

U Hitnoj službi JZU Dom zdravlja Živinice dežurni timovi ljekara i medicinara pregledali su 59 osoba i četiri puta su izlazili na teren.

Četiri poroda obavljena su na Porodiljskom odjeljenju UKC-a Tuzla. Rođena su tri dječaka i jedna djevojčica.

Iz JP VIK Živinice obavijestili su da se vodosnabdijevanje grada i prigradskih naselja odvijalo uredno.

Prema informacijama koje je BIHAMK dobio od Operativnog centra Granične policije BiH, Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske. Izuzetak su granični prelazi Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Saobraća se po suhom kolovozu, a iz BIHAMK-a  upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Samka Avdagić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje