Početna aktuelnosti Izvještaji dežurnih službi, 10.10.2019.

Izvještaji dežurnih službi, 10.10.2019.

207
0
Podijeli

Prema informaciji iz Policijske stanice Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći na putevima područja grada Živinice dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

Na regionalnom putu Živinice-Kalesija u mjestu Dubrave Donje putničko motorno vozilo sletilo je sa kolovozne trake i ostvarilo kontakt sa ogradom u privatnom vlasništvu. Na vozilu i objektu nastala je materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo.

U Prvoj ulici dogodila se saobraćajna nezgoda do koje je došlo ostvarenim kontaktom dva putnička motorna vozila. Povrijeđenih lica nije bilo a na vozilima je nastupila manja materijalna šteta.

U toku jučerašnjeg dana i noći u Policijskoj stanici Živinice zabilježeno je i jedno krivično djelo nastalo oštećenjem tuđe stvari u mjesnoj zajednici Tupković.

U oblasti Ostali događaji zabilježeno je osam prijava od strane građana.

Dežurni ljekari i medecinari u Službi hitne pomoći pregledali su 100 pacijenata i jedan puta su izlazili na teren.

U Porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba. Pet djevojčica i četiri dječaka.

Vodosnabdijevanje prema informaciji JP VIK Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći odvijalo se uz redukcije u noćnim satima.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija.

Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE , poručuju iz BIHAMK-a

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje