Početna aktuelnosti Izvještaji dežurnih službi,12. i 13.8.2019.

Izvještaji dežurnih službi,12. i 13.8.2019.

270
0
Podijeli

U Službi hitne pomoći JZU Dom zdravlja Živinice u toku protekla dva dana blagdana Bajrama bio je povećan broj pacijenata koji su tražili pomoć. Dežurne ekipe ljekara i medecinara ukupno su u nedjelju i ponedjeljak pregledali 370 pacijenata i pet puta su po pozivu izlazili na teren.

U toku nedjelje i ponedjeljka u Policijskoj stanici Živinice drskim ponašanjem jednog lica u Živinicama, registrovano je remećenje javnog reda i mira.

Dogodile su se i dvije saobraćajne nesreće. Obje nesreće dogodile su se na regionalnom putu R 455-a u mjestu Bašigovci. Ukupno je povrijeđeno četiri lica a  na pet vozila koliko ih je učestvovalo u ove dvije nesreće pričinjena je materijalna šteta.

Ostalih događaja ukupno je bilo devet.

Vatrogasci su imali mirne blagdanske dane. Intervencija nije bilo.

Vodosnabdijevanje se odvijalo otežano u toku noći sa nedjelje na ponedjeljak obzirom da je došlo do povećane potrošnje vode u toku dana. U noći sa ponedjeljka na utorak bila je redukcija vode.

U Porodilištu UKC-a Tuzla u toku jučerašnjeg dana i noći rođeno je sedam beba. Četiri djevojčice i tri dječaka.

Zbog visokih dnevnih temperatura iz BIHAMK-a  preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

 

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje