Početna aktuelnosti Izvještaji dežurnih službi,25.10.2019.

Izvještaji dežurnih službi,25.10.2019.

121
0
Podijeli

U Službi hitne pomoći JZU Dom zdravlja Živinice dežurni timovi ljekara i medecinara u toku jučerašnjeg dana i noći obavili su pregled 127 građana koji su zatražili ljekarsku pomoć u ovoj Ustanovi. Četiri puta su izlazili i na teren.

U Porodilištu UKC-a Tuzla obavljeno je deset poroda. Rođene su dvije djevojčice i osam dječaka.

Prema izvještaju Policijske stanice Živinice u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala  dva putnička motorna vozila a  dogodila se na parking prostoru u ulici Prvog marta, nastupila je manja materijalna šteta na vozila.

Zabilježeno je i devet prijava građana iz oblasti Ostali događaji.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Živinice jučer oko 17.00 sati imali su intervenciju na gašenju požara u naselju Brčanine iznad naselja Šarenjak. Gorila je šuma u privatnom vlasništvu. Brzom intervencijom požar je oko 17.30 sati ugašen. Tom prilikom izgorio je jedan dunum šume i 100 m drvene ograde.

Vodosnabdijevanje se odvijalo uz redukcije u noćnim satima.

Izdvojeno iz BIHAMK-a

Vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo puteve uz rijeke Savu, Drinu, Lašvu i Spreču, te pojedine dionice autoputa A-1.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU ! !  

Samka A.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje