Početna aktuelnosti Izvještajna skupština Udruženja penzionera vojnih osiguranika TK održana u Živinicama

Izvještajna skupština Udruženja penzionera vojnih osiguranika TK održana u Živinicama

77
0
Podijeli

Danas je u Velikoj sali Gradskog vijeća Živinice održana Izvještajna Skupština Udruženja penzionera vojnih osiguranika Tuzlanskog kantona.

Udruženje penzionera vojnih osiguranika u Tuzlanskom kantonu baštini tekovine Armije Republike Bosne i Hercegovine iz Odbrambeno – oslobodilačkog rata koji se vodio od 1992. do 1995. godine i isto vodi računa o rješavanju socijalnih i statusnih pitanja ove populacije.

Prije samog održavanja Izvještajne skupštine Udruženja penzionera vojnih osiguranika Tuzlanskog kantona, svi prisutni delegati gradskih i općinskih udruženja i sekcija posjetili su živinički Park Bosanskih branilaca.

Na tom mjestu su, ispred Centralnog spomen obilježjima šehidima i poginulim borcima grada Živinice koji su svoje živote dali za slobodu svog grada i svoje domovine u Odbrambeno – oslobodilačkom ratu koji se vodio od 1992. do 1995. godine, položili cvijeće i učenjem Fatihe i minutom ćutnje odali počast najhrabrijim sinovima i kćerima Živinica i Bosne i Hercegovine.

Osim toga, dužna počast odata je i heroju Odbrambeno – oslobodilačkog rata Nesibu Malkiću, slavnom komandantu 210.viteške oslobodilačke brigade.

Podno biste živiničkog i bosanskohercegovačkog gazije položeno je cvijeće a zatim je proučena Fatiha pred njehovu dušu.

Nakon toga, povorka se uputila ka sjedištu Gradske uprave Živinice, odnosno u Veliku salu Gradskog vijeća Živinice gdje je upriličena Redovna Izvještajna skupština Udruženja penzionera vojnih osiguranika Tuzlanskog kantona.

Nakon odavanja počasti himni naše domovine Bosne i Hercegovine i prigodnog podsjećanja na članove ovog udruženja koji su preminuli između dvije skupštine, usvojen je dnevni red današnje sesije penzionera vojnih osiguranika Tuzlanskog kantona.

Gradska uprava Živinice na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem omogućila je logističku podršku i stvaranje uslova za nesmetan rad Skupštine u Živinicama.

Današnje aktivnosti Udruženja penzionera vojnih osiguranika Tuzlanskog kantona u Živinicama završene su polaganjem cvijeća na Spomen obilježje u Svojatu, a gdje je održan i prigodni, kraći čas historije.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje