Početna aktuelnosti J A V N I P O Z I V za učešće...

J A V N I P O Z I V za učešće u „Projektu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece šehida / poginulih boraca 2021“

225
0
Podijeli

Projekat se realizira s ciljem zapošljavanja i samozapošljavanja djece šehida / poginulih boraca sa završenom VSS, SSS i NK koja aktivno traže posao, a koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Pravo učešća po Javnom pozivu imaju pravni subjekti koji imaju registrovanu djelatnost na području Tuzlanskog kantona, koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, kao i poslodavci koji sa Poreznom upravom Federacije BiH imaju potpisan Sporazum o odgođenom plaćanju duga po osnovu javnih prihoda.

Korisnici Programa su nezaposlene osobe iz kategorije djeca šehida/poginulih boraca sa završenim VSS, SSS i NK, koje su obavile pripravnički staž/volontiranje ili stručno osposobljavanje u struci, prijavljene na evidenciji nezaposlenih Službe, dan prije zaključivanja ugovora o radu s poslodavcem (zapošljavanje), a u slučaju pokretanja vlastite djelatnosti, osobe koje se nalaze na evidenciji bez obzira na stepen obrazovanja i starosnu dob. Nezaposlene osobe koje su bile korisnici ovakvog programa u ranijim godinama, mogu biti ponovo korisnici po ovom Projektu u slučaju da je po javnom pozivu ostalo neraspoređenih finansijskih sredstava.

Pristigle prijave bodovat će Komisija imenovana od strane Službe za zapošljavnje TK, Saveza organizacija porodica šehida i poginulih boraca i Ministarstva za boračka pitanja.Nezaposlenim osobama će se bodavati ukupno vrijeme na evidenciji. U slučaju istog broja bodova prednost će imati osoba koja je bila duže na evidenciji, istakao je ovom prilikom ministar za boračka pitanja TK.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje