Početna aktuelnosti Javni poziv: Fond za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Javni poziv: Fond za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom

121
0
Podijeli

Fond za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavio je javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica, te programa profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom u 2022. godini.

Ukupan iznos sredstava koja se dodjeljuju po ovom javnom pozivu je 2.5 miliona KM, raspoređenih na dva LOT-a prema oblastima na koje se programi odnose, tj. shodno projektnim ciljevima i aktivnostima, te potrebama osoba sa invaliditetom.

Aplikanti podnose prijedloge programa na odgovarajućem aplikacijskom obrascu Fonda koji se može preuzeti u prostorijama Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, ul. Vilsonovo šetalište br. 10, 71 000 Sarajevo ili putem internet stranici Fonda: www.fond.ba putem koje se može opširnije informisati o definisanim LOT-ovima i prijavi prijedloga programa.

Popunjen aplikacijski obrazac sa ostalom dokumentacijom potrebno je dostaviti u zatvorenoj koverti lično ili putem pošte na adresu Fonda. Javni poziv ostaje otvoren 21 dan od dana objavljivanja, a zaključno sa 15.09.2022. godine. Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće biti uzeti u razmatranje.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje