Početna aktuelnosti Javni poziv pravnim subjektima

Javni poziv pravnim subjektima

990
0
Podijeli

Drugi javni poziv pravnim subjektima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora za realizaciju Programa obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa objavio je općinsko načelnik Samir Kamenjaković.

Za ovu namjenu u 2018.godini izdvojene su 42 hiljade KM.

Pravni subjekti koji iskažu interes za spomenuti program pružaju šansu mladim ljudima da steknu radno iskustvo u struci za koju su se školovali.

Program osposobljavanja za rad u struci – stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa nezaposlenih osoba visoke stručne spreme i srednje stručne spreme – III i IV stepena u općini Živinice uspješno se provodi dugi niz godina.

Broj lica na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa koji će biti obuhvaćen uslovljen je preostalim sredstvima na navedenoj budžetskoj poziciji Budžeta Općine Živinice za 2018. godinu i to: 70% VSS i 30% SSS.

Svoje aplikacije o spremnosti za prijem lica na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa po vrstama zanimanja i broju osoba, pravni subjekti mogu dostaviti Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Živinice, na prijavnom obrascu koji se može preuzeti u Šalter sali i na web stranici općine Živinice.

Javni poziv je objavljen, 12.10.2018. godine, na oglasnoj tabli i web stranici Općine Živinice, i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje