Početna aktuelnosti Jedna osoba u Živinicama pozitivna na koronavirus test

Jedna osoba u Živinicama pozitivna na koronavirus test

567
0
Podijeli

Jedna Živiničanka, srednjih godina, pozitivna je na koronavirus testiranje koje je obavljeno jučer a čiji su rezultati objavljeni danas.

Ta osoba otpuštena je iz Klinike za srce u Tuzli i nakon toga imala je kontakte u Hitnoj službi Doma zdravlja u Živinicama a njen muž i ona imali su kontakte i sa susjedima iz zgrade u kojoj žive tako da je značajan broj lica stavljen u kućnu izolaciju kako bi se izbjeglo eventualno dalje širenje koronavirusa.

Gradski krizni štab Živinice odmah je poduzeo sve potrebne mjere na dezinfekciji cijelog kvarta kao i ostale adekvatne aktivnosti gdje živi zaražena koronavirusom  a ta osoba je otpremljena u izolatorij na Infektivnoj klinici UKC-a Tuzla.

Na prostoru gdje se nalazi zgrada osobe koja je zaražena koronavirusom a koja je u neposrednoj blizini Doma zdravlja Živinice zatekli smo danas oko podne medicinske, sanitarne, policijske i inspekcijske  djelatnike koji su obavljali zadatke iz svog djelokruga.

Komandant Kriznog štaba grada Živinice gradonačelnik Samir Kamenjaković po ko zna koji put apelira na svakog građanina Živinica da bude odgovoran  prema sebi i prema zajednici u kojoj živi i da se ponaša u skladu sa naredbama, instrukcijama i savjetima kriznih štabova i stručnjaka kako pojava koronavirusa u Živinicama ne bi eskalirala.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje