Početna aktuelnosti JP VIK: Otklanjanje kvarova na dotrajaloj vodovodnoj mreži

JP VIK: Otklanjanje kvarova na dotrajaloj vodovodnoj mreži

342
0
Podijeli

Za one koji upravljaju vodovodnim sistemima osnovna je stvar da je vodovodna mreža ispravna i da ona može obzbjediti određenu količinu vode i zadovoljavajući pritisak svakom korisniku. Zbog kvarova na dotrajaloj vodovodnoj mreži radnici JP VIK Živinice ovih dana angažovani su na otklanjanju istih u pojedinim dijelovima grada. Najveći problem trenutno predstavlja kvar kod srednjoškolskog centra. Zahvaljujući pomoći Vodovoda Tuzla i njihovoj opremi VIk je uspio locirati kvar, koji će biti otklonjen u toku današnjeg ili sutrašnjeg dana, kaže direktor Sulejman Salihović.

Nažalost opremu koja je potrebna za otkrivanje kvarova VIK još uvijek ne posjeduje što im dodatno otežava posao na terenu ističe direktor.

Prvi topliji dani omogućili su i određene rekonstrukcije kada su u pitanju šahtovi na prometnim dijelovima kolovoza, kao što je šaht koji se nalazi na dijelu puta koji vodi prema PS Živinice. Salihović kaže da je tu rekontrukciju vršila privatna firma i da je završena, ali je potrebno vrijeme da slegnu radovi, iz tog razloga je spomenuti šaht još uvijek ograđen.

Direktor JP VIK Živinice još jednom napominje građane da izmiruju svoje obaveze kako ne bi došli u situaciju da vrše isključenja korisnika koji imaju velika dugovanja.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje